1. Ahol a középnyugati értékek találkoznak a globális gondolkodással, ott található az Ag Leader.
2. Ag Leader központja Amesben (Iowa államban taláható, USA). Három egyéb nemzetközi irodája is van.
3. Egy olyan piacon, ami tele van egyesülésekkel, felvásárolásokkal az Ag Leader határozottan független mindenkitől, melyen változtatni sem szeretne.
4. Mi is gazdálkodók vagyunk. A dolgozóik nagy százaléka nemcsak lelkes a mezőgazdaságért, hanem valóban gazdálkodik is.
5. Csak olyan terméket kezdünk gyártani, amelyre büszkék vagyunk, és semmilyen konvencióért nem tennénk kockára a minőséget. Soha.
6. Mindig számíthat a helyi kereskedő mellett, az amesi csapat támogatására is.
7. Ügyfeleink mögött a legmagasabb, képzett kereskedői hálózattal állunk bármilyen kérdésben.
8. Az adat a jövőnk. Ezért miden termékünk adatkezelése kimagasló. Az optimális döntések meghozatalát támogatjuk.


Részlet Al Myers (az Ag Leader termékek tulajdonosa) 2018-as katalógushoz fűzött személyes mondanivalójából:

"Az Ag Leader nemcsak iránymutatónak tartja magát a precíziós gazdálkodás témában, hanem megváltoztatja a gazdálkodók életét. Egy adott területről gyűjtött információ alapján meghozott döntések lehetnek a siker kulcsa. Ez a tény pedig komoly alázatra és felelősségre ösztönöz. Már az első termékünk, a hozamtérképezők, is ezt a célt szolgálták.  Biztos vagyok benne, hogy ennek az ágazatnak a jövője a hatékony adatfeldolgozáson múlik.

Elkötelezett vagyok, hogy olyan eszközöket biztosítsunk a gazdálkodóknak, amelyek lehetővé teszik az adatok legjobb minőségű összegyűjtését és elemzését. Ez az elköteleződés tükröződik vissza az InCommand  kezelőfelületekben és az AgFiniti  platformokban. Mindkettő az adat elérhetőség szempontjából új, vezető irányokat kíván lerakni a mezőgazdaságban.

A technológia gyorsan változik. Maradjunk együtt a jó irányon!"