Javítja a kelést és a gyökérfejlődést – mialatt csökkenti a vetőkocsira ható erőket és a kocsi pattogását – akár 8 csatorna vezérlésével.

 

Hidraulikus vetésmélység szabályozó

Ellenőrzi és vezérli a vetésmélységet menet közben az Ag Leader kezelőfelületek segítségével. Az új rendszer akár 8 zóna vezérlésével szabályozza a vetésmélységet folyamatosan, a tábla topográfiájának és a talajadottságoknak megfelelően.

 

Előnyök és tulajdonságok

-          Állandó, megfelelő vetésmélység függetlenül a tábla adottságaitól

-          Azonnali válaszidő eltérően a levegős rendszerektől, ahol ez akár 20 másodperc is lehet

-          Pontosabb kontroll – a sorról-sorra történő érzékelésnek és a 8 zónás vezérlésnek köszönhetően – az alkalmazott leszorító erőt illetően, a változó kötöttebb és lazább foltokon

-          Kiegyenlített vetőelemre ható erők és pattogás

-          Többcsatornás vezérlés, ami lehetővé teszi a vetőgép különböző szakaszain az optimális leszorító erő használatát

-          Az új ISOBUS modulnak köszönhetően virtuális terminál (VT) kompatibilis és csatornánként 1-4 szenzor választható ki

-          A szeleptömb a vetőgépen helyezkedik el, minek köszönhetően rugalmasabban és könnyebben szerelhető

 

Akár 8 csatornás vezérlés

A soronként felszerelt szenzorok mérik a szükséges leszorító erőt minden sornál. A 3-8 vezérlési zónának köszönhetően az egyes sorok megfelelő nyomása sokkal hatékonyabban segít megtartani a megfelelő vetésmélységet, az egyenletes kelés és megfelelő gyökérfejlődés eléréséhez.

Stressz minimalizáló akkumulátor

A táblán lévő akadályok miatt a vetőelemre ható erők és a kocsi pattogása csillapítható az Ag Leader egyedülálló stressz minimalizáló akkumulátorával. Akár egy párna, az akkumulátor képes az aktuátor folyadék kapacitásának akár 100 százalékát elnyelni.

 

Azonnali válaszidő

Az Ag Leader hidraulikus leszorító rendszere folyamatosan állítja a nyomást a talajtípusok változásának megfelelően ellentétben a pneumatikus rendszerekkel, ahol a reakció hosszabb ideig (mindemellett nagyobb terület elvetése alatt) tart. Egy levegős rendszernél 20 másodpercig is eltarthat, amíg a rendszer eléggé feltölti a légzsákokat a megfelelő leszorító erő eléréséhez, ellentétben az Ag Leader hidraulikus rendszerével. A különbség 650 m² egy 12 soros vetőgépnél.